Baranjska eko drvena kuća

Plod predanog rada, vrhunskog znanja i vještina

Slavonski hrast

Osnovno građevni element baranjske eko drvene kuće je slavonski hrast. To je drvo visine do 40 metara, iznimno i do 50 m, a stablo može doseći promjer i do 3 m. To je dugovječno drvo koje može doseći starost od 500 do 800 godina. Upravo takvi stoljetni hrastovi našli su u baranjskoj eko drvenoj kući. Svi građevni elementi nose predznak ekološkog proizvoda iz prirode, a to se osjeti i na svakom kvadratnom metru eko drvene kuće.

Krov eko drvene kuće pokriven je trskom. Trska je jedan od prirodnih materijala koji je ranije dosta korišten u izgradnji, a danas ponovo dobiva na popularnosti. Trskom su se pokrivali krovovi, naročito na području Baranje, a koristila se i kao armatura u zidovima od naboja. Velike količine trske rastu u močvarnim predjelima i nasuprot uvaženom mišljenju, eksploatacija trščanih polja ima pozitivan efekta na životnu sredinu. Ako se mlada trska ne posiječe, često zaraste u korov i ne može se više koristiti, a vremenom trune i raspada se u vodama močvara i troši kisik neophodan ostalim stanovnicima močvare.


Jedinstven objekt

Baranjska eko drvena kuća jedinstven je objekt u Baranji, ali i šire. Svojom toplinom odmah će vas osvojiti, a u čarobne ljepote prirode jednostavno ćete se zaljubiti. Najbolji način za doživjeti ovu ljepotu, okuse i mirise je posjetiti nas na adresi Podunavska 24, Kopačevo, a do tada donosimo vam djelić Baranjske drvene kuće kroz galeriju fotografija...

Galerija fotografija